Palaa takaisin
+ annosta

Macaroni and Cheese

Juustoisen täyteläinen Mac & Cheese valmistetaan Mornay-juustokastikkeella. Mornay-juustokastike on yksinkertaisesti bechamel-kastike, johon on lisätty juustoa.

Kokeilitko reseptiä? Anna äänesi!

Esivalmistelu 15 minuuttia
Valmistusaika 45 minuuttia
Kokonaisaika 1 hour
Ruokalaji Lisuke, Pääruoka
Annokset 6

Tarvikkeet

  • 1 kattila makaronin keittämiseen
  • 1 kattila juustokastikkeen tekoon
  • 1 uunivuoka paistamiseen uunissa
  • 1 raastinrauta juuston raastamiseen

Ainekset
  

Juustokastike

  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoa
  • 5 dl maitoa
  • 250 g cheddar-juustoa
  • 150 g gouda-juustoa
  • 5 g suolaa (1 tl hienoa suolaa = 5-6 grammaa)
  • 1 g cayennepippuri-jauhetta (1 tl = 2,1 grammaa)
  • 5 g valkosipulijauhetta (1 tl = 2,8 grammaa)

Makaroni

  • 400 g sarvimakaronia (paino kuivana)
  • 25 g suolaa (1 rl hienoa suolaa = 15-18 grammaa)
  • 1,5 l vettä

Uunivuokaan

  • 1 dl korppujauhoa pinnan koristeluun
  • 75 g parmesaanijuustoa pinnan koristeluun
  • 10 g voita vuoan voiteluun

Ohjeet

Keitä makaronit

  • Kiehauta makaronit hyvin suolatussa vedessä. Tarkista paketista keittoaika ja vähennä siitä yksi minuutti, jotta makaronit jää al denteksi.

Juustokastike

  • Raasta cheddar- ja gouda-juustot. Vältä kaupan valmiiksi raastettuja juustoja, sillä ne eivät sula helposti kastikkeeseen.
  • Lisää kattilaan voita, aseta liesi keskilämmölle ja anna voin sulaa. Lisää vehnäjauho ja sekoita keskilämmöllä 2 minuuttia.
  • Lisää puolet maidosta pienissä osissa ja sekoita jatkuvasti. Nosta hieman levyn lämpöä ja sekoita jotta jauho on imeytynyt hyvin nesteeseen.
  • Lisää loput maidosta osissa ja sekoita jatkuvasti. Varo lämpötilan kanssa kuitenkin, ettei kastike kiehu ja kupli.
  • Lisää cayennepippuri-jauhe, valkosipuli-jauhe sekä suola. Sekoita 3-5 min tai tarvittaessa pidempään, kunnes kaikki mahdolliset mauste- ja jauhoklimpit ovat sekoittuneet kastikkeeseen tasaisesti.
  • Lisää n. 75 % cheddar- ja gouda-juustoraasteissa pienissä osissa kastikkeeseen. Sekoita jatkuvasti kastiketta. Voit nyt laskea lieden lämpötilaa miedolle lämmölle. Juusto sulaa kastikkeeseen kun kastike on riittävän lämmin, mutta älä missään nimessä kiehauta kastiketta.
  • Säästä n. 25 % juustoraasteesta, kun kasaat Mac & Cheesen vuokaan.
  • Lisää juustokastikkeeseen keitetyt ja valutetut sarvimakaronit. Sekoita hyvin. Anna olla levyllä miedolla lämmöllä 3-4 minuutia sekoitellen välillä.

Mac & Cheese vuokaan

  • Voitele vuoka voilla, margariinilla tai neutraalilla kasviöljyllä.
  • Lisää puolet juustokastike-makaronimassasta vuokaan.
  • Lisää jäljellä oleva cheddar- ja goudajuustoraaste ensimmäisen kerroksen päälle.
  • Lisää loput juustokastike-makaronimassasta.
  • Lisää raastettu parmesaani pintaan tasaisesti.
  • Lisää korppujauho pintaan tasaisesti.
  • Paista uunissa 220C noin 18-25 minuuttia, tai kunnes pinta on upean kullanruskea.
  • Anna levätä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kokeilitko reseptiä?Kommentoi alle, mitä pidit!