Juustoisen täyteläinen Mac & Cheese valmistetaan Mornay-juustokastikkeella. Mornay-juustokastike on yksinkertaisesti bechamel-kastike, johon on lisätty juustoa.
Kiehauta makaronit hyvin suolatussa vedessä. Tarkista paketista keittoaika ja vähennä siitä yksi minuutti, jotta makaronit jää al denteksi.
Juustokastike
Raasta cheddar- ja gouda-juustot. Vältä kaupan valmiiksi raastettuja juustoja, sillä ne eivät sula helposti kastikkeeseen.
Lisää kattilaan voita, aseta liesi keskilämmölle ja anna voin sulaa. Lisää vehnäjauho ja sekoita keskilämmöllä 2 minuuttia.
Lisää puolet maidosta pienissä osissa ja sekoita jatkuvasti. Nosta hieman levyn lämpöä ja sekoita jotta jauho on imeytynyt hyvin nesteeseen.
Lisää loput maidosta osissa ja sekoita jatkuvasti. Varo lämpötilan kanssa kuitenkin, ettei kastike kiehu ja kupli.
Lisää cayennepippuri-jauhe, valkosipuli-jauhe sekä suola. Sekoita 3-5 min tai tarvittaessa pidempään, kunnes kaikki mahdolliset mauste- ja jauhoklimpit ovat sekoittuneet kastikkeeseen tasaisesti.
Lisää n. 75 % cheddar- ja gouda-juustoraasteissa pienissä osissa kastikkeeseen. Sekoita jatkuvasti kastiketta. Voit nyt laskea lieden lämpötilaa miedolle lämmölle. Juusto sulaa kastikkeeseen kun kastike on riittävän lämmin, mutta älä missään nimessä kiehauta kastiketta.
Säästä n. 25 % juustoraasteesta, kun kasaat Mac & Cheesen vuokaan.
Lisää juustokastikkeeseen keitetyt ja valutetut sarvimakaronit. Sekoita hyvin. Anna olla levyllä miedolla lämmöllä 3-4 minuutia sekoitellen välillä.
Mac & Cheese vuokaan
Voitele vuoka voilla, margariinilla tai neutraalilla kasviöljyllä.
Lisää puolet juustokastike-makaronimassasta vuokaan.
Lisää jäljellä oleva cheddar- ja goudajuustoraaste ensimmäisen kerroksen päälle.
Lisää loput juustokastike-makaronimassasta.
Lisää raastettu parmesaani pintaan tasaisesti.
Lisää korppujauho pintaan tasaisesti.
Paista uunissa 220C noin 18-25 minuuttia, tai kunnes pinta on upean kullanruskea.