Palaa takaisin
+ annosta

Maailman paras lasagne

Maailman paras lasagne syntyy ricottajuustokastikkeen avulla. Yksinkertaiset raaka-aineet, hieman aikaa ja riittävä vetäytymisaika: täydellinen arki- ja viikonloppuherkku!

Kokeilitko reseptiä? Anna äänesi!

Esivalmistelu 20 minuuttia
Valmistusaika 3 hours
Anna vetäytyä 30 minuuttia
Kokonaisaika 3 hours 50 minuuttia
Ruokalaji Pääruoka
Annokset 8

Tarvikkeet

  • 1 kattila
  • 1 uunivuoka
  • 1 kulho (juustokastikkeelle)
  • 1 raastin (porkkanalle ja parmesaanille)
  • 1 valkosipulipuristin

Ainekset
  

Lihakastike

  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 kpl keltasipulia (keskikokoisia)
  • 1 kpl porkkanaa
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 400 g naudan jauhelihaa (17-20 % rasva)
  • 400 g sika-nauta jauhelihaa
  • 3 prk tomaattimurskaa (400g per prk)
  • 0,5 dl maitoa

Ricotta-juustokastike

  • 2 pkt ricottajuustoa (n. 250g/pkt)
  • 1 pkt parmesaania (n. 125g paketti)

Mausteet

  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl mustapippurijauhetta
  • 2 tl kuivattu basilikaa
  • 2 tl kuivattu oreganoa

Lasagnen kasaaminen

  • 1 pkt juustoraastetta (mozzarella, pizzajuusto..)
  • 1 pkt tuoremozzarellaa (pallo) (n. 125g)

Ohjeet

Lihakastike

  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porkkana.
  • Lisää neitsytoliiviöljy kattilaan. Lisää sipuli ja porkkana kattilaan. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Keskilämmöllä n. 5 minuuttia, varo ruskistamasta.
  • Lisää jauhelihat. Nosta lämpö korkeammalle. Älä yritä ruskistaa lihoja, riittää että väri muuttuu punaisesta kypsäksi. Lihoista irtoavaa nestettä ei ole pakko keitellä pois.
  • Kun jauheliha on muuttanut väriään, lisää valkosipuli murskattuna (käytä valkosipulipuristinta) tai ohuiksi siivuiksi leikattuina.
  • Maksimissaan 1 minuutti valkosipulin lisäämisen jälkeen lisää tomaattimurska. Tarkoituksena ei ole polttaa valkosipulia ja muuttaa sen makua kitkeräksi.
  • Lisää lihaliemikuutio ja kasvisliemikuutio. Lisää puolet suolasta. Lisää mustapippurijauhe, kuivattu basilika sekä kuivattu oregano. Lisää loraus vettä tomaattimurskapurkkiin ja huuhtele sisältö kaatamalla hieman vettä kattilaan.
  • Anna olla kannen alla 1,5 tuntia minimissään. Sekoittele 30 minuutin välein ja lisää tarvittaessa vettä.
  • Kun kastike on hautunut vähintään 1,5 tuntia, tarkista maku ja lisää loput suolasta tarvittaessa.
  • Lisää maito ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.

Ricotta-juustokastike

  • Lisää sekoituskulhoon kananmuna. Lisää ricotta-juusto.
  • Raasta parmesaani ja lisää n. 3/4 osa kaikesta parmesaanista ricotta-juustokastikkeeseen. Jätä loput raasteeksi odottamaan.
  • Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin.

Kasaaminen

  • Lisää uunivuokaan ensimmäiseksi kerros lihakastiketta. Lisää yksi kerros lasagnelevyjä. Levitä ricotta-juustokastiketta lasagnelevyn päälle.
  • Jatka toistaen samaa: lihakastike, lasagnelevy, ricotta-juusto. Riippuen uunivuokasi tilavuudesta, n. 3-5 kerrosta on hyvä määrä. Vältä tekemästä liian "laihoja" kerroksia: kastiketta ja ricotta-juustokastiketta voi annostella kunnolla, ettei lasagne ole liian kuiva: pastalevyt imevät kosteutta itseensä.
  • Lisää viimeisen lihakastikkeen päälle yksi mozzarella-pallo revittynä tai viipaloituna. Lisää juustoraaste.
  • Peitä foliolla ja paista 45 minuuttia 175C uunissa alimmalla tasolla. Vinkki: käytä uunipeltiä lasagnevuoan alla: lasagne saattaa kuplia reunojen yli!
  • Lasagnen oltua uunissa 45 minuuttia, ota folio pois ja lisää jäljelle jäänyt raastettu parmesaanijuusto pinnalle. Nosta uunin lämpö 200C asteeseen. Laita takaisin uuniin keskitasolle n. 15-20 minuutiksi. Juustoon saa tulla hieman väriä.
  • Ota lasagnevuoka uunista pois ja anna vetäytyä 30-45 minuuttia folion alla.
Kokeilitko reseptiä?Kommentoi alle, mitä pidit!