Lihapullat uunissa
Perinteiset lihapullat uunissa -resepti soveltuu lihapulliin, jotka voi syödä sellaisenaan tai lisätä erilaisiin kastikkeisiin.
Kokeilitko reseptiä? Anna äänesi!
Esivalmistelu 30 minuuttia minuuttia
Valmistusaika 30 minuuttia minuuttia
Kokonaisaika 1 hour tunti
1 kulho (lihapullataikinan sekoittamiseen ja vaivaamiseen)
1 uunipelti (+leivinpaperi)
1 paistinpannu (sipulin kuullottamiseen)
- 400 g naudan jauhelihaa (17 % rasvaa)
- 1 kpl sipuli (keskikokoinen)
- 0.5 dl korppujauhoa
- 0.75 dl maitoa
- 1 kpl kananmunaa
- 5 g suolaa (1 tl = 5-6 grammaa)
- 2 g mustapippurijauhetta (1 tl = 2,3-2,5 grammaa)
- 1 g paprikajauhetta (1 tl = 2,3 grammaa)
- 1 g valkosipulijauhetta (1 tl = 2,8-3,1 grammaa)
(Pidä näyttö päällä)
Lihapullataikinan esivalmistelu
Silppua sipuli pieneksi kuutioksi. Paista ja kuullota sipuli pannulla keskilämmöllä öljyssä tai voissa.
Lisää korppujauho kulhoon ja lisää maito. Sekoita. Anna nesteen imeytyä muutama minuutti.
Lisää yksi kananmuna. Lisää mausteet kuten suola, mustapippurijauhe, paprikajauhe ja valkosipulijauhe korppujauhoseokseen ja sekoita hyvin.
Kun sipuli on kuullottunut pannulla, lisää se kulhoon ja sekoita korppujauhomassan kanssa. Nyt massa on kädenlämpöinen.
Lisää jauheliha massaan ja vaivaa käsin 3-4 minuuttia tasaiseksi massaksi.
Mikäli haluat, voit laittaa massan takaisin jääkaappiin, jotta maut tasaantuvat n. 1-4 tunnin ajan. Huom! Tämä ei ole välttämätön vaihe.
Lihapullataikinan paisto
Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Pyörittele lihapullataikinasta pyöryköitä haluamaasi kokoon uunipellillä olevalle leivinpaperille.
Kostuta kädet välillä vedellä jos lihapullataikinan massa tuntuu tarttuvan sormiisi helposti.
Paista uunissa n. 20 minuuttia (pienemmät pullat n. 16-18 minuuttia, isommat n. 22-25 minuuttia).