Palaa takaisin
+ annosta

Lihapullat uunissa

Perinteiset lihapullat uunissa -resepti soveltuu lihapulliin, jotka voi syödä sellaisenaan tai lisätä erilaisiin kastikkeisiin.

Kokeilitko reseptiä? Anna äänesi!

Esivalmistelu 30 minuuttia
Valmistusaika 30 minuuttia
Kokonaisaika 1 hour
Ruokalaji Pääruoka
Annokset 4

Tarvikkeet

  • 1 kulho (lihapullataikinan sekoittamiseen ja vaivaamiseen)
  • 1 uunipelti (+leivinpaperi)
  • 1 paistinpannu (sipulin kuullottamiseen)

Ainekset
  

  • 400 g naudan jauhelihaa (17 % rasvaa)
  • 1 kpl sipuli (keskikokoinen)
  • 0.5 dl korppujauhoa
  • 0.75 dl maitoa
  • 1 kpl kananmunaa
  • 5 g suolaa (1 tl = 5-6 grammaa)
  • 2 g mustapippurijauhetta (1 tl = 2,3-2,5 grammaa)
  • 1 g paprikajauhetta (1 tl = 2,3 grammaa)
  • 1 g valkosipulijauhetta (1 tl = 2,8-3,1 grammaa)

Ohjeet

Lihapullataikinan esivalmistelu

  • Silppua sipuli pieneksi kuutioksi. Paista ja kuullota sipuli pannulla keskilämmöllä öljyssä tai voissa.
  • Lisää korppujauho kulhoon ja lisää maito. Sekoita. Anna nesteen imeytyä muutama minuutti.
  • Lisää yksi kananmuna. Lisää mausteet kuten suola, mustapippurijauhe, paprikajauhe ja valkosipulijauhe korppujauhoseokseen ja sekoita hyvin.
  • Kun sipuli on kuullottunut pannulla, lisää se kulhoon ja sekoita korppujauhomassan kanssa. Nyt massa on kädenlämpöinen.
  • Lisää jauheliha massaan ja vaivaa käsin 3-4 minuuttia tasaiseksi massaksi.
  • Mikäli haluat, voit laittaa massan takaisin jääkaappiin, jotta maut tasaantuvat n. 1-4 tunnin ajan. Huom! Tämä ei ole välttämätön vaihe.

Lihapullataikinan paisto

  • Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Pyörittele lihapullataikinasta pyöryköitä haluamaasi kokoon uunipellillä olevalle leivinpaperille.
  • Kostuta kädet välillä vedellä jos lihapullataikinan massa tuntuu tarttuvan sormiisi helposti.
  • Paista uunissa n. 20 minuuttia (pienemmät pullat n. 16-18 minuuttia, isommat n. 22-25 minuuttia).
Kokeilitko reseptiä?Kommentoi alle, mitä pidit!