Palaa takaisin
+ annosta

Koskenlaskijan makkarakeitto

Koskenlaskija-sulatejuusto muuttaa tämän makkarakeiton pehmeän täyteläiseksi. Tämä on ehkä maailman paras makkarakeitto!

Kokeilitko reseptiä? Anna äänesi!

Esivalmistelu 10 minuuttia
Valmistusaika 30 minuuttia
Kokonaisaika 40 minuuttia
Ruokalaji Keitto
Annokset 4

Tarvikkeet

  • 1 iso kattila

Ainekset
  

  • 1 l vettä
  • 2 kpl kasvisliemikuutiota
  • 1 pkt HK Sininen makkara
  • 1 pkt koskenlaskija (perinteinen)
  • 200 g perunaa (keittoperuna, puikula tai yleisperuna)
  • 200 g porkkanaa
  • 75 g lanttua
  • 25 g palsternakkaa
  • 1 pala purjoa (n. 4-6 cm pätkä riittää)
  • 1 oksa persiljaa

Ohjeet

  • Laita vesi kattilassa kiehumaan. Lisää kasvisliemikuutiot.
  • Pilko perunat, porkkanat ja muut juurekset lusikkaan sopivaan kokoon. Lisää kiehuvaan veteen. Pienennä levyn lämpöä siten, että vesi kiehuu vain lempeästi, ettei juurekset muutu mössöksi toisiin törmäillessään.
  • Anna kiehua 20 minuutin ajan.

Makkara ja sulatejuusto

  • Poista makkarasta kuori. Pilko ja lisää keittoon makkarat. Lisää pienemmäksi pilkottu Koskenlaskija-sulatejuusto. Mausta mustapippurijauheella.
  • Keittele miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja sekoittele parin minuutin välein, jotta sulatejuusto sulaa hyvin keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.
  • Ota lämmöltä pois ja anna makujen tasaantua ja keiton jäähtyä n. 15 minuuttia kattilassa ennen kuin tarjoat.

Tarjoiluehdotus

  • Tarjoa leivän kuten ruisleivän kera.
Kokeilitko reseptiä?Kommentoi alle, mitä pidit!