200gperunaa(keittoperuna, puikula tai yleisperuna)
200gporkkanaa
75glanttua
25gpalsternakkaa
1palapurjoa(n. 4-6 cm pätkä riittää)
1oksapersiljaa
(Pidä näyttö päällä)
Ohjeet
Laita vesi kattilassa kiehumaan. Lisää kasvisliemikuutiot.
Pilko perunat, porkkanat ja muut juurekset lusikkaan sopivaan kokoon. Lisää kiehuvaan veteen. Pienennä levyn lämpöä siten, että vesi kiehuu vain lempeästi, ettei juurekset muutu mössöksi toisiin törmäillessään.
Anna kiehua 20 minuutin ajan.
Makkara ja sulatejuusto
Poista makkarasta kuori. Pilko ja lisää keittoon makkarat. Lisää pienemmäksi pilkottu Koskenlaskija-sulatejuusto. Mausta mustapippurijauheella.
Keittele miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja sekoittele parin minuutin välein, jotta sulatejuusto sulaa hyvin keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.
Ota lämmöltä pois ja anna makujen tasaantua ja keiton jäähtyä n. 15 minuuttia kattilassa ennen kuin tarjoat.