Palaa takaisin
+ annosta

Bataattikeitto kermalla

Bataattisosekeitto aidolla kuohukermalla on pehmeän täyteläinen. Voit maustaa sen monella tavalla minkä takia teet tämän bataattikeiton monta kertaa! Katso reseptin alta tuunausvinkkimme.

Kokeilitko reseptiä? Anna äänesi!

Esivalmistelu 10 minuuttia
Kokonaisaika 1 hour 20 minuuttia
Ruokalaji Keitto
Annokset 4

Tarvikkeet

  • 1 uunivuoka (paahtamiseen)
  • 1 kattila (soseuttamiseen)
  • 1 sauvasekoitin tai tehosekoitin

Ainekset
  

  • 750 g bataattia
  • 1 kpl porkkana
  • 1 kpl keltasipuli
  • 3 kpl valkosipulin kynttä
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä

Soseen maustaminen

  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • 2 dl vettä (kiehuva)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 10 g suolaa (1 tl = 5 grammaa)
  • 3 g mustapippurijauhetta (1 tl = 5 grammaa)
  • 2 g chilijauhetta (tai makusi mukaan)

Annoksen kasaaminen

  • 1 prk ranskankermaa tai smetanaa

Ohjeet

  • Kuori bataatit, sipulit ja porkkana. Pilko pienemmäksi ja levitä uunipellille tai vuokaan.
  • Lisää neitsytoliiviöljyä ja hiero kauttaaltaan jokainen öljyyn.
  • Ripaus suolaa ja mustapippuria päälle ja paahda uunissa 175C n. 45-60 minuuttia.

Soseuttaminen

  • Lisää uunissa paahdetut kasvikset tehosekoittimeen (tai kattilaan, jos käytössäsi on sauvasekoitin).
  • Lisää kiehuva vesi sekä kasvisliemikuutio murusina.
  • Soseuta, kunnes tekstuuriltaan samettista. Tarkista maku ja lisää suolaa, mustapippuria, chiliä makusi mukaan. Lisää kuohukerma ja soseuta vielä hetki.
  • Annostele ja lisää jokaiselle ruokailijalle reilu ruokalusikallinen ranskankermaa tai smetanaa lautaselle.
Kokeilitko reseptiä?Kommentoi alle, mitä pidit!