Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nachopelti tomaattimurskapedillä

Nachopelti valmistuu nopeasti uunissa ja sisältää rapeita nachoja, tomaattimurskaa, ananasta, taco-maustettua jauhelihaa ja juustoraastetta.

Nachopelti on helppo ja nopea texmex-ruoka, joka valmistuu käden käänteessä uunissa. Olen kokeillut erilaisia nachopelti-ohjeita ja törmäsin niiden kanssa yhteen ongelmaan: ne ovat usein kovin kuivia.

Moni nachopelti sisältää uunipellille aseteltuja nachoja, joiden päälle laitetaan texmex-maustettua (taco- tai fajita-mausteseos..) jauhelihaa/kanaa, juustodippi ja/tai juustoraaste. Joissakin ohjeissa kehoitettiin lisäämään salsaa nachojen päälle. Nachot ovat turhia kuivia silti, ja annos kaipaa mielestäni pientä kosteutta. Koska olen itse laiska enkä jaksa tehdä salsaa tai muita kastikkeita itse, löysin täydellisen korvikkeen: tomaattimurska!

Oma versioni nachopellistä on kosteampi, täyteläisempi, mutta silti rapea ja herkullinen nachojen ansiosta. Kun tomaattimurskan käyttää suoraan purkista, saa tomaateista mukavan pienen hapon annokseen ilman, että annos vaatisi erikseen sipulia, sokeria, limen mehua tai erillistä salsaa. Tomaattimurska tekee lisäksi tästä ruoasta todella nopean valmistaa.

Laita tähän nachopeltiin uunin jälkeen päälle ranskankermaa eli creme fraichea, salaatti kylkeen ja nauti. Tsekkaa vielä reseptin alta erilaiset ainesosa-ideat jolla voit tuunata nachopellin omaan makuusi sopivaksi!

Nachopelti tomaattimurskapedillä

Superhelppo nachopelti, jonka valmistaa puolessa tunnissa. Tomaattimurska ja ananas tuovat sopivasti kosteutta nachoihin. Nachot pehmenevät uunissa juuri herkulliseksi.

Kokeilitko reseptiä? Anna äänesi!

Esivalmistelu 15 minuuttia
Valmistusaika 15 minuuttia
Kokonaisaika 30 minuuttia
Ruokalaji Pääruoka

Tarvikkeet

  • 1 paistinpannu (jauhelihan paistamiseen)
  • 1 uunipelti (leivinpaperin kera)

Ainekset
  

  • 400 g naudan jauhelihaa 15-20 % rasvaa
  • 150 g nachoja
  • 1 tlk tomaattimurskaa (1 tlk = n. 400 grammaa)
  • 1 pss taco-mausteseos
  • 1 tlk ananaksia paloina (n. 230g tölkki, josta n. 140g ananasta ilman mehua)
  • 200 g juustoraastetta (esim. Valio punaleima)

Tarjoiluehdotus

  • 1 tlk ranskankermaa (creme fraiche)

Ohjeet

  • Paista jauheliha pannulla ja mausta taco-mausteseoksella, käytä loraus vettä mausteseos-ohjeen mukaan.
  • Levitä uunipellille leivinpaperin päälle nachoja.
  • Lisää tomaattimurska nachojen päälle. Jätä osa nachoista esim. reunoilta ilman tomaattimurskaa, jolloin osa nachoista säilyy rapeana.
  • Lisää valutetut ananaspalat tomaattimurskan päälle.
  • Lisää paistettu jauheliha tomaattimurskan päälle.
  • Ripottele juustoraaste tasaisesti päälle.
  • Paista 200C uunissa n. 12-16 minuuttia.

Tarjoiluehdotus

  • Tarjoile annos lautaselle ja lisää ranskankermaa (creme fraichea) päälle/kylkeen. Tarjoile esim. raikkaan salaatin kera (esim. vihreä salaatti, kurkku, tomaatti, feta, paprika, jalapeno..)
Kokeilitko reseptiä?Kommentoi alle, mitä pidit!

Nachopelti kanalla

Voit tehdä tämän nachopellin myös kanan kanssa. Osta kanasuikaleita tai leikkaa kanasta itse pieniä paloja jotka ruskistat paistinpannulla jauhelihan sijaan. Kanan kanssa sopii erityisen hyvin myös fajita-mausteseos. Fajita-mausteseoksen kanssa sopii myös ohueksi leikattuja siivuja sipulista ja paprikasta jotka paistat pikaisesti pannulla kanan kanssa. Kanaksi suosittelen kanan paistileikettä, joka on reisiosaa ja pysyy mehevänä paistaessa. Mikäli teet annoksen kanan rinnasta, leikkaa kanan rinta ohuiksi siivuiksi ja vältä paistamasta liikaa, ettei kana kuivu.

Kuva: leikkaa kanan rinta pieneksi suikaleeksi ja paista nopeasti, ettei se kuivu liikaa.

Nachopelti vege-versiona

Nachopelti onnistuu myös vegeversiona siten, että korvaat jauhelihan soijarouheella. Liota soijarouhetta kasvisliemessä 1:1 suhteella (esim. 200 grammaa soijarouhetta ja 200 grammaa kasvislientä) n. 15 minuutin ajan. Paista sen jälkeen pannulla ja mausta tacomausteseoksella. Korvaa ohjeen juusto vuustolla. Voit myös soijarouheen sijaan tai jopa lisäksi lisätä annokseen keitettyjä mustapapuja.

Nachopeltiin sopivat raaka-aineet: tuunaa nachopelti oman makusi mukaan

Nachopeltiin voit käyttää lähes tulkoon mitä tahansa muutakin raaka-ainetta yllä olevan perusohjeen lisäksi tai sijaan. Kokeile seuraavia:

Proteiinit

  • Jauheliha (naudan, kanan tai kalkkunan jauheliha)
  • Kana/broileri
  • Chorizo-makkara
  • Mustapavut
  • Kikherneet
  • Nyhtökaura tai härkis (kasvis)

Kuva: Santa Marian Taco Original -mausteseos on oma suosikkini jauhelihan kanssa. Valitsen miedon eli Mild-version, jota voi tarvittaessa tuunata chilillä tulisemmaksi tarvittaessa. Testaa myös Santa Marian Fajita-mausteseosta kanan kanssa.

Vihannekset ja hedelmät

  • Avokado viipaloituna uunin jälkeen annoksen päälle
  • Tuore korianteri silppuna uunin jälkeen annoksen päälle
  • Tuore chili jos pidät tulisuudesta, silppua pieneksi ja sekoita tomaattikastikkeeseen
  • Pakastemaissi: lisää proteiinin kanssa pannulle, ennen kuin maustat taco-mausteseoksella
  • Paprika suikaloituna, paista hetki pannulla pehmeämmäksi

Juustot

  • Juustodippi
  • Feta-juusto (toimii myös lisukesalaatissa)
  • Juustoraasteet (Valion punaleima, cheddar..)
  • Jalapeno-juusto

Kuva: Oma suosikkini on Valion punaleima, jonka ripottelen nachopellille. Se sulaa hyvin uunissa ja on sopivan vahva maultaan. Toinen hyvä vaihtoehto on cheddar-juusto, joka kannattaa raastaa itse kokonaisesta palasta.

Kastikkeet, mausteet

  • Creme fraiche – ranskankerma on klassikko
  • Kermaviili dippimausteen kera (sipsihyllystä löytyy hyviä dippimaustevaihtoehtoja!)
  • Guacamole
  • Juustodippi
  • Salsa (valmiina, tai tee itse: pieneksi silputtuna 2 tomaattia, 1 pieni punasipuli, valkosipulin kynsi murskattuna, puolikkaan limen mehu, suolaa ja pippuria)

Kerro alle kommenteissa omat lempitäytteesi nachopeltiin!

Testasitko reseptiä? Kommentoi alle, mitä pidit!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvosana




Hei, olen Tommi – innokas kotikokki, joka rakastaa kokeilla ja muokata reseptejä omaan makuunsa. Säilön luomukseni Olipahyvaa.fi-sivustolle, jossa ne ovat tallessa itselleni ja muille kotikokeille.

Innostutaan yhdessä uusista ruokaideoista!

YHTEISTYÖKUMPPANIN MAINOS

Joko kokeilit näitä: