Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Koskenlaskijan makkarakeitto

Koskenlaskija-sulatejuusto muuttaa tämän makkarakeiton pehmeän samettiseksi. Ehkä maailman paras makkarakeitto!

Koskenlaskijan makkarakeitto on niin pehmeä ja juustoisen kermainen. Tämä makkarakeitto-resepti on yksi helpoimpia, mutta samalla myös maukkaimpia.

Käytä valmistamiseen joko pakasteesta löytyviä juuressekoituksia tai osta tuoreena. Monessa kaupassa on keittojuureksia valmiissa pakkauksessa, joissa on yleensä porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, purjoa ja persiljaa.

Makkaraksi suosittelemme HK Sinistä. Lue ohjeen alta lisäksi tuunausvinkkimme!

Koskenlaskijan makkarakeitto

Koskenlaskija-sulatejuusto muuttaa tämän makkarakeiton pehmeän täyteläiseksi. Tämä on ehkä maailman paras makkarakeitto!

Kokeilitko reseptiä? Anna äänesi!

Esivalmistelu 10 minuuttia
Valmistusaika 30 minuuttia
Kokonaisaika 40 minuuttia
Ruokalaji Keitto
Annokset 4

Tarvikkeet

  • 1 iso kattila

Ainekset
  

  • 1 l vettä
  • 2 kpl kasvisliemikuutiota
  • 1 pkt HK Sininen makkara
  • 1 pkt koskenlaskija (perinteinen)
  • 200 g perunaa (keittoperuna, puikula tai yleisperuna)
  • 200 g porkkanaa
  • 75 g lanttua
  • 25 g palsternakkaa
  • 1 pala purjoa (n. 4-6 cm pätkä riittää)
  • 1 oksa persiljaa

Ohjeet

  • Laita vesi kattilassa kiehumaan. Lisää kasvisliemikuutiot.
  • Pilko perunat, porkkanat ja muut juurekset lusikkaan sopivaan kokoon. Lisää kiehuvaan veteen. Pienennä levyn lämpöä siten, että vesi kiehuu vain lempeästi, ettei juurekset muutu mössöksi toisiin törmäillessään.
  • Anna kiehua 20 minuutin ajan.

Makkara ja sulatejuusto

  • Poista makkarasta kuori. Pilko ja lisää keittoon makkarat. Lisää pienemmäksi pilkottu Koskenlaskija-sulatejuusto. Mausta mustapippurijauheella.
  • Keittele miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja sekoittele parin minuutin välein, jotta sulatejuusto sulaa hyvin keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.
  • Ota lämmöltä pois ja anna makujen tasaantua ja keiton jäähtyä n. 15 minuuttia kattilassa ennen kuin tarjoat.

Tarjoiluehdotus

  • Tarjoa leivän kuten ruisleivän kera.
Kokeilitko reseptiä?Kommentoi alle, mitä pidit!

Koskenlaskijan makkarakeiton tuunausvinkit

Voit tuunata tätä makkarakeittoa monella tavalla. Kokeile lisätä oman makusi mukaan esim. currymaustetta tai tomaattipyrettä.

Saat perinteisen lihakeiton fiiliksen makuun, jos vaihdat kasvisliemikuution lihaliemikuutioksi ja lisäät keittoon laakerinlehtiä ja maustepippureita kokonaisina.

Testasitko reseptiä? Kommentoi alle, mitä pidit!

2 Kommentit

  1. Rinna

    5 stars
    👍👌

    Vastaa
    • Tommi

      Kiitos kommentista! 😊

      Vastaa
5 from 1 vote

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvosana




Hei, olen Tommi – innokas kotikokki, joka rakastaa kokeilla ja muokata reseptejä omaan makuunsa. Säilön luomukseni Olipahyvaa.fi-sivustolle, jossa ne ovat tallessa itselleni ja muille kotikokeille.

Innostutaan yhdessä uusista ruokaideoista!

YHTEISTYÖKUMPPANIN MAINOS

Joko kokeilit näitä: