Koskenlaskijan makkarakeitto on niin pehmeä ja juustoisen kermainen. Tämä makkarakeitto-resepti on yksi helpoimpia, mutta samalla myös maukkaimpia.
Käytä valmistamiseen joko pakasteesta löytyviä juuressekoituksia tai osta tuoreena. Monessa kaupassa on keittojuureksia valmiissa pakkauksessa, joissa on yleensä porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, purjoa ja persiljaa.
Makkaraksi suosittelemme HK Sinistä. Lue ohjeen alta lisäksi tuunausvinkkimme!

Koskenlaskijan makkarakeitto
Kokeilitko reseptiä? Anna äänesi!
Tarvikkeet
- 1 iso kattila
Ainekset
- 1 l vettä
- 2 kpl kasvisliemikuutiota
- 1 pkt HK Sininen makkara
- 1 pkt koskenlaskija (perinteinen)
- 200 g perunaa (keittoperuna, puikula tai yleisperuna)
- 200 g porkkanaa
- 75 g lanttua
- 25 g palsternakkaa
- 1 pala purjoa (n. 4-6 cm pätkä riittää)
- 1 oksa persiljaa
Ohjeet
- Laita vesi kattilassa kiehumaan. Lisää kasvisliemikuutiot.
- Pilko perunat, porkkanat ja muut juurekset lusikkaan sopivaan kokoon. Lisää kiehuvaan veteen. Pienennä levyn lämpöä siten, että vesi kiehuu vain lempeästi, ettei juurekset muutu mössöksi toisiin törmäillessään.
- Anna kiehua 20 minuutin ajan.
Makkara ja sulatejuusto
- Poista makkarasta kuori. Pilko ja lisää keittoon makkarat. Lisää pienemmäksi pilkottu Koskenlaskija-sulatejuusto. Mausta mustapippurijauheella.

- Keittele miedolla lämmöllä 10 minuuttia ja sekoittele parin minuutin välein, jotta sulatejuusto sulaa hyvin keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria makusi mukaan.
- Ota lämmöltä pois ja anna makujen tasaantua ja keiton jäähtyä n. 15 minuuttia kattilassa ennen kuin tarjoat.
Tarjoiluehdotus
- Tarjoa leivän kuten ruisleivän kera.

Koskenlaskijan makkarakeiton tuunausvinkit
Voit tuunata tätä makkarakeittoa monella tavalla. Kokeile lisätä oman makusi mukaan esim. currymaustetta tai tomaattipyrettä.
Saat perinteisen lihakeiton fiiliksen makuun, jos vaihdat kasvisliemikuution lihaliemikuutioksi ja lisäät keittoon laakerinlehtiä ja maustepippureita kokonaisina.



👍👌
Kiitos kommentista! 😊